Avatar
Dicle Yılmaz


Okuma Süresi2 Dakika

Düzenleme19,04,2020

Üç Kişiye Tam Not

Yazıyı kısa tutmaya özen göstererek özetin de özetini yapmaya çalıştım.( Gerçi ben uzun yazıları severim )

Hemen konuya gireyim…
Salgının ülkemizde görüldüğü ilk vakanın üzerinden neredeyse 1,5 ay geçti. Bu süreçte en başarlı bulduğum 3 kişinin ismini birazdan belirteceğim ancak, bir iki konuya da değinmeden geçmeyeyim. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Gündemi takip ettiğim kadarıyla CHP’li belediyeler bu süreçle alakalı halkın sorunlarıyla yakından ilgilenip, mükemmelin de ötesinde iyi bir iş çıkararak kamuoyu nezdinde tam puan aldı. AKP’li ve MHP’li belediyeler ise yükü tamamen merkezi yönetimin üzerine yıkarak bağımsız bir proje üretemediler. HDP’li belediyeler ise kayyumlardan göz açamadıkları için elleri kolları bağlı. HDP’nin görevde kalan bir iki belediyesi ise mikro kampanyalarla yaraya merhem olmaya çalışıyor.
Gelelim benim tam not verdiğim üç kişiye;
Merkezi düzeyde birinci kişi ekonomi bakanı Sn Berat Albayrak
Sebebi: Ülke ekonomisi kötü olmasına rağmen sanayiciye, esnafa, işçiye, işsize ve diğer sektörlerde çalışan kesimlere verdiği destek sözünü anında yerine getirerek insanların ekonomik mağduriyetlerini büyük oranda gidermiştir.
Yerel düzeyde ikinci kişi Ardahan Belediye Başkanı Sn Faruk Demir
Sebebi; Belediye hizmetlerini aksatmadan, hemen hemen her gün Ardahan halkıyla birlikte oldu. Caddelerde, mahallelerde insanlarla iç içe. İmkanları el verdikçe her konuda insanlara yardımcı oldu. Hele hele Türkiye de bir ilk olarak belediye bünyesinde bulunan atölyede ürettiği maskeleri hükumetten önce halka dağıtması herkes tarafından alkışlandı.( Bu arada hükumet tarafından gönderilecek maske ile henüz tanışmadım.)
Üçüncü kişi ise Esnaf odası başkanı Sn Mustafa Morkoç
Sebebi; Merkezi hükümetin açıklamış olduğu devlet bankalarının verdiği kredilerde tüm Ardahan esnafının yararlanması için büyük çaba sarf etti, ediyor. Ayrıca iş yeri kapanan esnafların mağdur olmaması adına, doğal gaz, elektrik vb faturaların ötelenmesi yönünde ilgili kurumlarla görüşerek çözüm noktasında her gün yoğun bir mesai harcıyor.


tribün


Her üç şahısa da teşekkürlerimi sunuyorum.
Not: Mahalle Muhtarım Sn Ibrahim Özer’e de bu zorlu süreçte mağdur olan aileler ile ilgili çalışmalarından dolayı ayrı bir teşekkür yazısı yazacağım.

One comment

Join the Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.