Avatar
Dicle Yılmaz


Okuma Süresi2 Dakika

Düzenleme02,09,2021

Ne Zaman ki Otelci Kemal Amca Stada Maç İzlemeye Gelirse, O Zaman 3.Lige Çıkarız

“Rize’de çay fabrikasından sonra en büyük ekonomi Rize Spor’dur. Futbol önemli bir endüstri haline geldi. Takım süper Lig’de oynuyorsa kent de süper lig’de demektir. Rize Spor kentin tanıtımına yaptığı katkının yanı sıra, ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. Tabii ki süper lig’de olmak çok farklı. Ülkemizde marka olmuş büyük kulüpleri Rize’de ağırlamak tüm ülkenin gözünü Rize’ye çeviriyor. Rize’ye son iki yılda 5 yıldızlı onlarca otel açıldıysa bunda Rize Spor’un önemli payı vardır.”

Evet sevgili okuyucularım.
Yazıma, Rize ilinin ticaret odası başkanının gazetelere vermiş olduğu bir demeçle başladım. Bende aynı görüşteyim. Beni tanıyanlar bilir, yıllardır hep şunu söylerim. Futbol bir kentin bacasız fabrikasıdır. Ne yazık ki Ardahan halkı olarak bunun farkına varamadık. Aslında farkındayız ama, görev ve sorumluluktan yada sahiplenmekten kaçıyoruz. Yazımın başlığında belirttiğim gibi, ne zaman ki otelci Kemal amca stada maç izlemeye gelirse, bilin ki o zaman 3.lige çıkarız. Başlığı şöyle açayım. Hepimizce malum, Ardahan, profesyonel takımı olamayan nadir kentlerden biri. İlimizin futbol takımları yıllardır bölgesel amatör düzeyde, yani BAL liginde oynuyor. Bir çok konuda olduğu gibi, bu konuda da bir santim ilerleyemedik. Ancak BAL liginde olmamıza rağmen bölge illerinde bulunan BAL takımlarının maç yapmak için geldiği ilimizde, ekonomik olarak şehire epeyce bir katkı sunduğu gerçek. Örneğin en basitinden Ardahan’a gelen her kafilenin, diğer giderleri hariç, sadece konaklama masrafı 5000 tl dir. BAL takımı deyip geçmeyin, bayağı para harcarlar. Mesela buraya gelen her takım, konaklama münasebetiyle otelci Kemal Amcanın kasasına en az 5000 tl bırakır. Tabi o gün yapılan maçta parasal olarak sadece Kemal amca mı faydalanıyor. Elbetteki hayır. Çaycı, çorbacı, kaşarcı, bakkalcı, manavcı, fırıncı, marketçi, sucu, eczaneci, kısacası tüm şehir yararlanıyor. Yukarıda bahs ettiğim gibi, Kemal amca dahil, ne zaman ki çaycı, çorbacı, kaşarcı, bakkalcı, manavcı, fırıncı, marketçi, sucu, eczaneci, petrolcü, kuyumcu, sanayici, doktor, hemşire, öğretmen, memur, işçi, köylü, kaymakam, vali, belediye başkanı, parti başkanı, gazeteci, PTT müdürü, SGK müdürü, meteoroloji müdürü, orman müdürü, vergi müdürü, sağlık müdürü, banka müdürü, tarım müdürü…nineler, dedeler, bebeler, baylar, bayanlar, gençler, çocuklar, kısacası tüm şehir, futbolun kente ekonomik değer kattığının farkına varıp, sözde değil özde bir şekilde kendi şehrinin takımına destek olmak adına stada gelirse, bilin ki o gün 3.lige çıkacağız. İşte o zaman aynı Rize’deki gibi onlarca yıldızlı otel yaparız.
Unutmayalım ki..
Futbol takımları kentlerin tanıtımında büyük katkı sağladığı gibi, özellikle gıda, ulaşım, hediyelik, konaklama ve iç turizm konusunda da ekonomi anlamında şehire büyük katkı sağlıyor.
Not: Kemal ismi hayali bir isim olarak yazılmıştır. Ahmet-Mehmet-Ayşe-Fatma gibi

Youtube da çok az kişiyiz. Kanalımız sizinle büyüyecek

Arıyotuube